V tomto článku Vám predstavíme ďalšiu „rebelku“. Volá sa Lucia Heribanová, je to úžasná osôbka, ktorú poznáme dlhé roky. Je vždy veselá, usmiata a dobre naladená. Je starostlivá mamina, ktorá veľmi ľúbi svoje dve deti, tak sa začala viac venovať vareniu a svoje príspevky začala uverejňovať pravidelne na jej instagramovom profile. Všetci vieme, že dnešná doba je veľmi uponáhľaná a mamičky na materskej sú časovo veľmi zaneprázdnené. Popri starostlivosti o deti, je treba postarať sa o domácnosť, nákup a aj o hladné krky :) Práve preto Vám v našej rubrike recepty budeme pravidelne prinášať chutné, zdravé a rýchle recepty od Lucky a my Vám s ňou prinášame krátky rozhovor.
Povedz nám
niečo o sebe.
Mám 34 rokov,
som šťastne vydatá, mám dve nádherne dcérky a momentálne som na materskej
dovolenke, ktorú si užívam ako sa len dá. Asi najviac ma vystihuje motto,
ktorým sa snažím riadiť každý deň: „S úsmevom ide všetko ľahšie“
Ako si sa
dostala k vareniu a čo ťa na ňom najviac baví?
Varím už
nejakú tú dobu a vždy som si myslela, že je to niečo komplikované. Keď sa žena
vydá a má deti, tak zrazu to proste ide samo. Recepty som začala tvoriť len
nedávno. Keď sa nám narodila druhá princezná, tak som si povedala, že musím
zmeniť životný štýl, keďže kilá išli veľmi hore. Začala som si viac všímať čo
jem, začala som hľadať zdravšie alternatívy jedál a ingrediencii. Bavia ma hlavne
farebné jedlá, čiže viac farieb, tým
viac mi chutí a tiež si veľmi užívam konečnu dekoráciu. Potom ma najviac
potešia pochvalné slová, od manžela, rodiny, priateľov pretože tak viem, že im chutí.
Aké jedlá varíš najradšej?
Jednoduché :-D
keďže pri dvoch deťoch nemám čas stáť dlho pri sporáku. Milujem pripravovať
mäsko na všetky rôzne spôsoby ako je steak, panenka a tradičné kuracie
rezne sú u nás TOP. Momentálne som si veľmi obľúbila červenú šošovicu, ktorú
som použila v mojich receptoch. Ale najradšej mám raňajkové menu napr.
biely jogurt, ovsené vločky, tvaroh a veľa ovocia v kombinácii s rôznymi
orieškami a mandľami. Určite pridám takýto recept.
Kde nachádzaš inšpiráciu?
Väčšinou na Instagrame. Keď vidím obrázky jedál a niektoré kombinácie, zisťujem, že stále sú možnosti ako a čo kombinovať a niekedy by ma to ani nenapadlo. Vždy do toho niečo pridám, či uberiem a nakoniec z toho vznikne niečo úplne iné. Tiež si veľa vymýšľam a snažím sa byť spontánna. Akonáhle nájdem nejakú novinku v obchodoch, alebo fajnovú, čerstvú zeleninu a už nakupujem, kombinujem a predstavujem si ako by som asi chcela, aby to chutilo a vyzeralo.
Čo je podľa teba teraz „in“ vo varení?
Ťažko povedať. Vždy bola a bude „in“ zdravá strava, ale zároveň všade vidím aj recepty, kde sa nešetrí nezdravými ingredienciami, či sladkosťami. Podľa môjho názoru, je ale hlavne „in“ všetko čo nám chuti a chute má každý z nás iné. Každý by si mal nájsť to svoje a čo mu vyhovuje najviac.
Aké recepty
by si chcela poskytnúť našim čitateľom?
Budem
prinášať niečo rýchle a hlavne zdravé, aby gazdinky nemuseli stáť hodiny
pri sporáku. Jedlá, na ktoré sa dobre pozerá a ešte lepšie chutia.
Kedy nájdu naši čitatelia prvý recept od teba?
Keďže som doteraz vždy varila len tak ako sa hovorí od oka, musím sa naučiť všetko zapisovať. Koľko, z čoho, kde a kam J Prvé recepty mám už pripravené, pekne rozpísané a nafotené. Takže to bude už v najbližších dňoch.
Myslíš si o
sebe, že si dostatočne "rebel"?
Podľa mňa
som a vždy som bola rebel, myslím v tom správnom smere. Nikdy som si nenechala
diktovať, čo mám a ako robiť, ale zároveň som si vždy nechala poradiť. Ale
nakoniec som si aj tak všetko riešila po svojom. Hlavne som človek, ktorý vždy
povie na rovinu svoj názor a čo si myslí. Aj to sa považuje v dnešnej dobe
to najväčšie rebelstvo.
Vyskúšate aj Vy recepty?
Vaša redakcia